Uppteckning nummer LMV-N340b

Titel: För vrickning.

Meddelare: Torpare J.P Nordlander  År: 1915

Socken/stad: Viksjö  By/kvarter: Visåsen

Jesus red uppå ett ed, då han sin häst i foten vred. Jesus steg av hästen ned och sade: "Ben i ben, sen i sen, kött i kött och blod i blod i namn f.s. o den h.andes."

Samt:

Jesus Kristus och Sankte Per red sin väg fram. Då mötte han en bonde. Då sade han: "Min häst har blivit ofärdig." "Jag vill bota honom. Jag skall sätta ben mot ben, sen mot sen, kött mot kött genom f.s. o. d.h. andes namn."
Detta skall läsas tre gånger över salt och vatten under det man rör i det med kniven motsols. Med detta skall man sedan tvätta den vrickade leden.